همانطور که از جدول مشخص است ضریب استاندارد معادله ساختاری بین عدالت توزیعی و تعهد سازمانی نیز برابر ۰٫۵۰ و میزان آماره تی آن نیز برابر ۷٫۰۷ است. چون میزان آماره تی در معادله ساختاری حاصل(۷٫۰۷) از مقدار آماره تی با ۹۵% اطمینان(۱٫۹۶) بیشتر است لذا فرض وجود رابطه معنادار بین عدالت توزیعی و تعهد سازمانی با ۹۵% اطمینان تایید می گردد. بعلاوه میزان ضریب استاندارد دارای علامت مثبت است. بدین معنا که با افزایش و بهبود عدالت ر تعهد سازمانی نیز افزایش می یابد.
فرضیه ۵: عدالت رویه ای بر تعهد سازمانی تأثیر معنادار و مثبتی دارد.
از لحاظ آماری می توان فرضیه پنجم را بدین شکل بیان کرد:
۰H: عدالت رویه ای بر تعهد سازمانی تأثیر معنادار و مثبتی ندارد.
۱H: عدالت رویه ای بر تعهد سازمانی تأثیر معنادار و مثبتی دارد.
همانطور که از جدول مشخص است ضریب استاندارد معادله ساختاری بین عدالت رویه ای و تعهد سازمانی نیز برابر ۰٫۲۳ و میزان آماره تی آن نیز برابر ۱٫۷۷ است. چون میزان آماره تی در معادله ساختاری حاصل(۱٫۷۷) از مقدار آماره تی با ۹۵% اطمینان(۱٫۹۶) کمتر است لذا فرض وجود رابطه معنادار بین عدالت رویه ای و تعهد سازمانی رد می گردد.
فرضیه ۶:عدالت تعاملی بر تعهد سازمانی تأثیر معنادار و مثبتی دارد.
از لحاظ آماری می توان فرضیه ششم را بدین شکل بیان کرد:
۰H: عدالت تعاملی بر تعهد سازمانی تأثیر معنادار و مثبتی ندارد.
۱H: عدالت تعاملی بر تعهد سازمانی تأثیر معنادار و مثبتی دارد.
همانطور که از جدول مشخص است ضریب استاندارد معادله ساختاری بین عدالت تعاملی و تعهد سازمانی نیز برابر ۰٫۴۶ و میزان آماره تی آن نیز برابر ۵٫۲۵ است. چون میزان آماره تی در معادله ساختاری حاصل(۵٫۲۵) از مقدار آماره تی با ۹۵% اطمینان(۱٫۹۶) بیشتر است لذا فرض وجود رابطه معنادار بین عدالت تعاملی و تعهد سازمانی با ۹۵% اطمینان تایید می گردد. بعلاوه میزان ضریب استاندارد دارای علامت مثبت است. بدین معنا که با افزایش و بهبود عدالت تعاملی تعهد سازمانی نیز افزایش می یابد.
فرضیه ۷:تعهد سازمانی بر رفتار نوآورانه تأثیر معنادار و مثبتی دارد.
از لحاظ آماری می توان فرضیه هفتم را بدین شکل بیان کرد:
۰H: تعهد سازمانی بر رفتار نوآورانه تأثیر معنادار و مثبتی ندارد.
۱H: تعهد سازمانی بر رفتار نوآورانه تأثیر معنادار و مثبتی دارد.
همانطور که از جدول مشخص است ضریب استاندارد معادله ساختاری بین تعهد سازمانی و رفتار نوآورانه نیز برابر ۰٫۶۷ و میزان آماره تی آن نیز برابر ۷٫۸۵ است. چون میزان آماره تی در معادله ساختاری حاصل(۷٫۸۵) از مقدار آماره تی با ۹۵% اطمینان(۱٫۹۶) بیشتر است لذا فرض وجود رابطه معنادار بین تعهد سازمانی و رفتار نوآورانه با ۹۵% اطمینان تایید می گردد. بعلاوه میزان ضریب استاندارد دارای علامت مثبت است. بدین معنا که با افزایش و بهبود تعهد سازمانی رفتار نوآورانه نیز افزایش می یابد.
فرضیه ۸ : عدالت توزیعی از طریق تعهد سازمانی بر رفتار نوآورانه تأثیر معنادار و مثبتی دارد
از لحاظ آماری می توان فرضیه فرعی اول را بدین شکل بیان کرد:
۰H: عدالت توزیعی از طریق تعهد سازمانی بر رفتار نوآورانه تأثیر معنادار و مثبتی ندارد.
۱H: عدالت توزیعی از طریق تعهد سازمانی بر رفتار نوآورانه تأثیر معنادار و مثبتی دارد.
همانطور که از جدول مشخص است میزان ضریب استاندارد بین عدالت توزیعی و تعهد سازمانی برابر ۰٫۵۰ و میزان آماره تی آن نیز برابر ۷٫۰۷ است. همچنین در ارتباط بین تعهد سازمانی و رفتار نوآورانه میزان ضریب استاندارد معادله ساختاری نیز برابر ۰٫۶۷ و میزان آماره تی آن نیز برابر ۷٫۸۵ است. چون میزان آماره تی در ارتباط بین عدالت توزیعی با تعهد سازمانی و همچنین در ارتباط بین تعهد سازمانی بر رفتار نوآورانه در معادله ساختاری حاصل از مقدار آماره تی با ۹۵% اطمینان(۱٫۹۶) بیشتر است لذا فرض وجود رابطه معنادار بین عدالت توزیعی و تعهد سازمانی و تعهد سازمانی با رفتار نوآورانه ۹۵% اطمینان تایید می گردد. بر اساس نتایج حاصل نیز مشخص گردید میزان اثر غیر مستقیم عدالت توزیعی بر رفتار نوآورانه از تعهد سازمانی برابر ۰٫۳۳۵ با میزان آماره t برابر ۷٫۶۶ است. چون میزان آماره تی از میزان آماره تی با ۹۵% اطمینان(۱٫۹۶) بیشتر است لذا فرض تاثیرگذاری غیر مستقیم عدالت توزیعی بر رفتار نوآورانه از طریق تعهد سازمانی با ۹۵% اطمینان تایید می گردد.
فرضیه ۹ : عدالت رویه ای از طریق تعهد سازمانی بر رفتار نوآورانه تأثیر معنادار و مثبتی دارد
از لحاظ آماری می توان فرضیه فرعی دوم را بدین شکل بیان کرد:
۰H: عدالت رویه ای از طریق تعهد سازمانی بر رفتار نوآورانه تأثیر معنادار و مثبتی ندارد.
۱H: عدالت رویه ای از طریق تعهد سازمانی بر رفتار نوآورانه تأثیر معنادار و مثبتی دارد.
همانطور که از جدول مشخص است میزان ضریب استاندارد بین عدالت رویه ای و تعهد سازمانی برابر ۰٫۲۳ و میزان آماره تی آن نیز برابر ۱٫۷۷ است. همچنین در ارتباط بین تعهد سازمانی بر رفتار نوآورانه میزان ضریب استاندارد معادله ساختاری نیز برابر ۰٫۶۷ و میزان آماره تی آن نیز برابر ۷٫۸۵ است. چون میزان آماره تی در ارتباط بین عدالت رویه ای با تعهد سازمانی در معادله ساختاری حاصل از مقدار آماره تی با ۹۵% اطمینان(۱٫۹۶) کوچکتر است لذا فرض وجود رابطه معنادار بین عدالت رویه ای و تعهد سازمانی رد می گردد. بر اساس نتایج حاصل نیز مشخص گردید میزان اثر غیر مستقیم عدالت رویه ای بر رفتار نوآورانه از تعهد سازمانی برابر ۰٫۱۵ با میزان آماره t برابر ۱٫۱۸ است. چون میزان آماره تی از میزان آماره تی با ۹۵% اطمینان(۱٫۹۶) کمتر است لذا فرض تاثیرگذاری غیر مستقیم عدالت رویه ای بر رفتار نوآورانه از طریق تعهد سازمانی با ۹۵% اطمینان رد می گردد.
فرضیه ۱۰ : عدالت تعاملی از طریق تعهد سازمانی بر رفتار نوآورانه تأثیر معنادار و مثبتی دارد
از لحاظ آماری می توان فرضیه فرعی سوم را بدین شکل بیان کرد:
۰H: عدالت تعاملی از طریق تعهد سازمانی بر رفتار نوآورانه تأثیر معنادار و مثبتی ندارد.
۱H: عدالت تعاملی از طریق تعهد سازمانی بر رفتار نوآورانه تأثیر معنادار و مثبتی دارد.
همانطور که از جدول مشخص است میزان ضریب استاندارد بین عدالت تعاملی و تعهد سازمانی برابر ۰٫۴۶ و میزان آماره تی آن نیز برابر ۵٫۲۵ است. همچنین در ارتباط بین تعهد سازمانی بر رفتار نوآورانه میزان ضریب استاندارد معادله ساختاری نیز برابر ۰٫۶۷ و میزان آماره تی آن نیز برابر ۷٫۸۵ است. چون میزان آماره تی در ارتباط بین عدالت تعاملی با تعهد سازمانی و همچنین در ارتباط بین تعهد سازمانی بر رفتار نوآورانه در معادله ساختاری حاصل از مقدار آماره تی با ۹۵% اطمینان(۱٫۹۶) بیشتر است لذا فرض وجود رابطه معنادار بین عدالت تعاملی و تعهد سازمانی و تعهد سازمانی با رفتار نوآورانه ۹۵% اطمینان تایید می گردد. بر اساس نتایج حاصل نیز مشخص گردید میزان اثر غیر مستقیم عدالت تعاملی بر رفتار نوآورانه از تعهد سازمانی برابر ۰٫۳۰۸ با میزان آماره t برابر ۴٫۷۹ است. چون میزان آماره تی از میزان آماره تی با ۹۵% اطمینان(۱٫۹۶) بیشتر است لذا فرض تاثیرگذاری غیر مستقیم عدالت تعاملی بر رفتار نوآورانه از طریق تعهد سازمانی با ۹۵% اطمینان تایید می گردد.
فصل پنجم:
نتیجه گیری و پیشنهادها
۵-۱ مقدمه
در این فصل پس از مرور کلی چارچوب پژوهش و بیان یافتهها در مورد سؤالات اصلی پژوهش بحث و نتیجه گیری شده است. در این بخش یافتههای پژوهش با یافتههای محققین دیگر مقایسه و علل رد برخی فرضیات تحلیل شدهاند. پس از آن بر اساس یافتههای پژوهش حاضر پیشنهاداتی کاربردی ارائه شده است که ممکن است برای صاحبین صنعت راه گشا باشد. پیشنهاداتی نیز برای پژوهشهای آتی تدوین شدهاند که ممکن است به مدلهایی قویتر و دستاوردهایی دیگر بیا نجامند. در نهایت به بررسی محدودیتهای پژوهش پرداخته شده است.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
۵-۲ مروری بر خطوط کلی تحقیق
هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی ارتباط بین انواع عدالت سازمانی (توزیعی، رویه ای و تعاملی) و رفتار نوآورانه کارکنان با در نظر گرفتن نقش تعدیل کننده تعهد سازمانی می باشد. فرضیات پژوهش بصورت زیر می باشد:
-
- عدالت توزیعی تاثیر مثبتی بر رفتار نوآورانه کارکنان دارد.
-
- عدالت رویه ای تاثیر مثبتی بر رفتار نوآورانه کارکنان دارد.
-
- عدالت تعاملی تاثیر مثبتی بر رفتار نوآورانه کارکنان دارد.
-
- عدالت توزیعی تاثیر مثبتی بر تعهد سازمانی کارکنان دارد.
-
- عدالت رویه ای تاثیر مثبتی بر تعهد سازمانی کارکنان دارد.
-
- عدالت تعاملی تاثیر مثبتی بر تعهد سازمانی کارکنان دارد.
-
- تعهد سازمانی تاثیر مثبتی بر رفتار نوآورانه کارکنان دارد.
-
- تعهد سازمانی ارتباط بین عدالت توزیعی بر رفتار نو آورانه کارکنان را تعدیل می کند
-
- تعهد سازمانی ارتباط بین عدالت رویه ای بر رفتار نو آورانه کارکنان را تعدیل می کند.
-
- تعهد سازمانی ارتباط بین عدالت تعاملی بر رفتار نو آورانه کارکنان را تعدیل می کند.
جهت بررسی هدف مورد نظر، جامعه آماری پژوهش کارکنان شرکت های کوچک و متوسط واقع در شهرک صنعتی فاز یک ارومیه انتخاب گردید و با بهره گرفتن از فرمول کوکران تعداد ۳۳۳ نفر از ۲۵۰۰ نفر به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شد. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه ۳۱ سوالی که از دو بخش تشکیل شده بود، استفاده شد. داده های حاصل از پرسشنامه توسط نرم افزار هایSPSS و Lisrel مورد تجزیه و تحلیل واقع شدند و نتایج بصورت جداول و نمودارها ترسیم شدند. در ادامه به بررسی نتایج توصیفی و استنتاجی پژوهش پرداخته می شود.
۵-۳ یافته های پژوهش